Karaktervolle herenwoning aan het Heldenplein, vlakbij het strand

Vraagprijs: € 535 000 Heist Dwarsstraat 22
Deze karaktervolle herenwoning aan het Heldenplein op wandelafstand van het strand dateert uit de belle epoque periode. Het voormalig strandhuis van de bourgeoisie deed hierna een lange tijd dienst als dokterspraktijk. Hierdoor bestaat de woning uit twee entiteiten die ideaal gebruikt kunnen worden als gezins- of opbrengstenwoning (vakantieverhuur of B&B).

Deze uitzonderlijk grote woning welke volledig onderkelderd is, heeft heel wat authentieke kenmerken die bewaard gebleven zijn. De opdeling van de woning is als volgt:

Gelijkvloers verdiep:
Entree met statig dubbele frontdeur die uitgeeft op het kabinet met Carrara-marmeren schouw, hoge plafonds (3,20m) en originele kroonlijsting. Het kabinet mond uit via een dubbele pronkdeur met geëtst gezandstraald glas met pauwmotief die uitkomt op de keuken met kookeiland. Vervolgens een zithoek met een groot schuifraam die toegang geeft tot de binnentuin. Tenslotte is er een apart toilet met aansluitende badkamer welke voorzien is van ligbad en prachtige commode met dubbele lavabo. ...

Tweede verdiep:
Grote woonkamer met marmeren schouw, ruime keuken en een tweede badkamer met douche en toilet. De wandtegels zijn ingekleurd melkglas (zeldzaam glas de marbrite) en heeft eveneens een geëtst gezandstraalde deur.

Derde verdiep:
Bestaat uit drie ruime slaapkamers met parketbevloering waarvan één ruimte ingericht is met een derde toilet en badkamermeubel.

Vierde verdiep:
Logeerkamer met laminaatbevloering.

Deze woning werd onlangs gerenoveerd waardoor de EPC niet meer up-to-date is. Alle ramen werden vervangen door PVC-ramen met dubbele beglazing. Daarnaast is de elektriciteit volledig vernieuwd en conform verklaard.
Lees meer Verberg